MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Młody stalowiec na podium Pucharu Ekstraligi w Gorzowie

Młody stalowiec na podium Pucharu Ekstraligi w Gorzowie

W Radomiu na wakacje będzie nowy rozkład jazdy autobusów. Mniej kursów

W Radomiu na wakacje będzie nowy rozkład jazdy autobusów. Mniej kursów

Polecamy

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Francuz ukarany za jazdę rowerem po pasie drogi granicznej

Francuz ukarany za jazdę rowerem po pasie drogi granicznej

Kupił w Hiszpanii marihuanę, przesyłkę nadał do Polski. Wpadł, gdy chciał ją odebrać

Kupił w Hiszpanii marihuanę, przesyłkę nadał do Polski. Wpadł, gdy chciał ją odebrać